LeKi-naiset ottivat taas viestivoiton
HiihtoJulkaistu: 26.03.2018 00.00

LeKin viestikolmikko Leena Nurmi - Sanni Alatalo - Aino-Kaisa Saarinen hiihtivät voittoon Suomen cupin kilpailussa lauantaina 24.3. Sunnuntain 20 kilometrillä Aikku oli neljäs. 3x5 kilometrin viesti hiihdettiin perinteisellä, henkilökohtainen kisa vapaalla.

Kenttäkuulutuksessa ja televisiolähetyksessä Lempäälän Kisa nimettiin yhdeksi voittajaehdokkaaksi. Leena aloittajana totteli ja hiihti osuuden ykköseksi. Sanni joutui hieman taipumaan Krista Pärmäkoskelle ja muille maajoukkuehiihtäjille. Läpsäisi silti Aikun ankkurimatkalle neljäntenä.

Viestin ratkaisu tapahtui 300 metriä ennen maalia: osuuden nopein Aikku pudotti peesistään Vuokatin Eveliina Piipon ja varmisteli tekonsa jatkamalla rynnistystä oikeaoppisesti heti nousun jälkeisellä tasaisella.

Kilpailutouhussa Aikulle sattui erikoinen ja hauska kuvio: hän luuli maaliin tullessaan heiluttelevanssa pronssisijalle. Oli jostain syystä kuvitellut, että kaksi ensimmäistä joukkuetta olivat livahtaneet näkymättömiin ennenkuin hän pääsi starttaamaan.

LeKi:n naiset nousivat Suomen cupin viestien pistetaulukossa viidenneksi. Sarja päättyy 6.-8.4. Taivalkosken SM -hiihtoihin, joiden viesti on samalla cup -sarjaa.

20 kilometri kilpailun voitti Krista Pärmäkoski, sitten Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen. Nelonen Aikku jäi voitosta 13,5 sekunttia ja 6 sekunttia pronssista. Tv- kommentaattorin Kalle Lassilan sanomana Rukalla nähtiin harvinaisen kovat cup -kilpailut sekä naisten että miesten matkoilla. Kova maasto ja ainakin sununtaina nihkea pakkaskeli lisäsivät vaativuutta.

Alatalo oli 20 kilometrillä nousujohteisen hiihdon tuloksena 18. ja Eeva Nurmi 46.Leena keskeytti säästäen paukkuja pääsiäshiihtoihin Ylläksellä.

Lekiläisiä miehiä ei osallistunut Rukan cup -karkeloihin, mutta Taivalkosken SM -hiihdoissa on myös viestijoukkue.

Voittajien on helppo hymuyillä tv -haastattelussakin. Vasemmalta Aino-Kaisa Saarinen, Sanni Alatalo ja Leena Nurmi viestin jälkeen.

Cup -kultaa: Lempäälän Kisa.