Pelikautta odotellessa
Julkaistu: 21.09.2017 00.00

Pelikautta odotellessa

Koko elo- ja syyskuun ryhmä on harjoitellut ja harjoitellut. Pelaajien kehitystä on ollut hieno seurata. Edistystä on tapahtunut niin mailatekniikassa, pelitekniikassa kuin liikkuvuudessakin. Harjoituksissa valmentajat ovat kiinnittäneet huomiota myös kolmen tärkeän sanan käyttöön (hei, kiitos, anteeksi) ja puhuttu on myös katsekontaktista kun keskustellaan.

Harjoituksissa on toki myös pelattu, sillä pelaaminen opettaa parhaiten pelaamaan. Pelaamisen yhteydessä valmentajat ohjaavat pelaajia. Tarvittaessa peli pysäytetään ja pelaajien sijoittumista ja liikkumista tarkastellaan siinä tilanteessa mihin pillin soidessa pelaajat jäivät.

Tähän asti pelaajat ovat pelanneet ainoastaan joukkuekavereitaan vastaan. Tästä eteenpäin, ennen Salibandyliiton kauden alkua, joukkue pelaa lähialueen harjoitusvastustajia vastaan. Tämä kokemus on pelaajille tärkeä usealta kantilta. Vieraan vastustajan kohtaaminen on niin kotikentällä, saati vieraassa salissa, jännityksen paikka. Harjoitusotteluilla pyritään vähentämään tätä jännitystä. Lisäksi harjoituspelit antavat valmentajille tärkeää tietoa siitä, mihin harjoittelussa ennen kauden alkua tulee keskittyä.

Otteluiden lähestyessä pelaajat odottelevat jo herkeämättä uusia juhlapukuja. Peliasut ovat parhaillaan painotalossa viimeisteltävänä. Ryhmän peliasuun kuuluu kaksi eriväristä paitaa. Sininen on LeKi:n perinteinen väri, kuten myös usealla muulla seuralla. Että kentällä ei olisi vain sinisiä ukkoja, on LeKi:n ryhmällä käytössä myös valkoinen pelipaita.

Painotalossa ryhmän peliasun painotyötä riittää. Työmäärään ei vaikuta ainoastaan kaksi paitaa, vaan myös mukava määrä tukijoiden mainoksia. Pienille pojille useampi tukija on mieluinen asia siksi, että asuun tulee kaikenlaisia merkkejä - samaan tyyliin kuin isojen poikienkin paidoissa. Vanhempien kannalta tukijoiden hyvä määrä on mieluinen etenkin siksi, että heidän avulla kausimaksu on saatu pidettyä kohtuullisena.

Pelaajat alkavat olla valmiina, juhlapuvut alkavat olla valmiina. Mertarantaa mukaellen – ainut asia joka aiheuttaa joukkueenjohtajalle huolta on valmennusosaston valmius :o).

Pelikauden alkua odotellessa...

Joukkueenjohtaja

Seuran uusimmat