Esittely
Ottelutilastot
Kuortane - LeKi
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 16:00 Lähi-Tapiola Areena, Kuortane
14
Lok

Otteluennakko


Ennakko: 14.10. Kuortane–LeKi

Mitä: 1-sarjaa Kuortane – Lempäälän Kisa

Missä: LähiTapiola Areena, Kuortane

Milloin: sunnuntaina 14.10. klo. 16

Kuortane on aina ollut vaikea paikka lempääläisille. LähiTapiola Areena upean valmennuskeskuksen sydämessä on kaikista muista pelipaikoista niin erilainen, että paikka aiheuttaa aina omat ongelmansa. Kisalla on kuitenkin ex-kuortanelaisia, kuten Tuomas Siirilä ja Kasimir Luostarinen, jotka olivat samaan aikaan Pertti Honkasen valmennuksessa. Eli ainakin heille tuttu paikka lyödä palloa.

Lähtökohta: Tuplaviikonloppu huipentuu molemmilla, joten jaloissa voi painaa. Kisa voitti lauantaina Kyyjärven Kykyä vastaan vieraissa, Kuortane pulestaan voitti kotisalissaan JyväsLentiksen. Uusiutunut Kuortane on erittäin mielenkiintoinen ryhmä, ja joukkue parantaa koko ajan. Uusi valmentaja on italialainen Manlio Puxeddu, joten ainakin kulttuurikylpyyn pääsevät valmennuskeskuksen maajoukkuepojat. Lähes koko Kuortaneen viime kauden joukkue siirtyi liigaan tai 1-sarjaan, joten uudet pelaajat saavat vastuuta.Alkukaudesta LeKillä on kymmenen pistettä ja Kuortaneella seitsemän pistettä, ja sarjataulukossa sijat 4 ja 8.

Pääpointti: Syöttö-vastaanotto-peli. Se klassinen, mihin käytännössä jokainen lentopallopeli jollain tapaa ratkeaa. Miksi juuri nyt niin isossa roolissa? Molemmilla peli takana, joten miten tuoreus säilyy? Kuortaneen nuoret ovat aina kova syöttöjoukkue, joten Kisan vastaanotto korostuu. Toisaalta Kuortaneen on pakko saada syöttö ylös, jotta Kisan puolella oleva fysiikkaetu saadaan kurottua kiinni.

Kokoonpanot: Kisa saa eiliseen KyKy-peliin lisäksi Jukka Lehden ja Teemu Uusitalon. Teemu Koivunen pelasi upean pelin Kyyjärvellä. Kaikkiaan koko Kisa-joukkue pelasi vahvan pelin, ja yhteinäisyys näkyi eri osa-alueilla ja vahvoissa tilastoissa.

Kuortane koostuu 2001-2002-ikäluokan maajoukkuepelaajista, ja materiaali on laaja. Ville Kattelus ja Sebastain Pozo Hernandez olleet kovimmat laitayöjät, JyLe-pelissä eniten pinnoja takoi Atte-Elias Puholainen. Kuortaneen nuorista löytyy useita pelaajia, joiden veljet ovat pelanneet myös Kuortaneella tai nousseet muuta reittiä Mestaruusliigaan. Nuoren ryhmän peli varmasti ailahtelee, ja hyvän päivän osuessa varmasti todella kova ryhmä.

LeKin kokoonpano
Kuortaneen kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Teemu Koivunen. Hirveässä tikissä KyKy-voitossa. Vastustajien pelkäämä hyökkääjä, sai nyt torjunta- ja syöttöpelin raiteille. Sarjan parhaimpia pelaajia kaikki pelipaikat huomioiden.

Kuortane: Atte-Elias Puholainen. Numerolla neljä pelaava peluri teki 11 pistettä JyLeä vastaan, ja kahdessa viime pelissä takonut kovimmat pisteet kuortanelaisista. Mies, jota Kisan täytyy vartioida.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä todennäköisesti LeKin liveläehtyksen kautta, jos tekniikka toimii. LeKin livelähetys jaetaan Facebook-kanavalla ja lähetetään Youtuben kautta. Mahdollisesti myös Kuortane näyttää pelin livenä Youtube-kanavallaan.

Kuva: Marko Panu

Otteluraportti


Otteluraportti: 14.10. Kuortane-LeKi 0-3

14.10. Kuortane – LeKi 0 – 3 (16-25,18-25,25-27)

Vähän lopussa hapotti, mutta selkeä voitto Kuortaneelta kairattu

Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan valloitus hämäläisittäin on suoritettu ja kuusi sarjapistettä omaan laariin kotiutettu. Eilisen yybermakean Kyyjärven vierasvoiton jälkeen oli oleellisinta, että joukkue sai tunnetason säilymään Kuortane-pelissä, mutta kuitenkin ”jalat maassa”-meiningillä.

Hyvin nukuttu yö Alajärvellä ja siellä pidetyt aamutreenit virittivät sakin kohtuumukavan leppeään menoon Kuortaneen avauserissä, mutta kolmannesta setistä tuli tuskainen. Valmennusjohto käytti liki koko pelaajapakkaansa, jotta tatsi olisi säilynyt, ja vaihdosta tulleet Jugi Lehti, Opa Palomäki ja Tomi Perkiö vastasivatkin valmennusjohdon haasteeseen juuri oikealla tavalla.

– Odotetun nahkea peli tästä tuli. Vastustajan aika lukuisat virheet tekivät meille pelin ajoittain helpoksi ekassa ja tokassa erässä. Hienoa on se, että joukkue on sitkeä ja klaarasi taas vaikean kolmannen erän nimiinsä, Kisan valmennuskööristä kommentoijana ollut Jani Huurne sanaili.

Kuortaneella on tehty jo vuosien ajan loistavaa lentistyötä. Sinne kootaan maan valiot 15 – 16-vuotiaina opiskelemaan, treenaamaan ja pelaamaan 1- ja 2-sarjoja sekä nuorten maajoukkuepelejä. Voi jopa kärjistäen sanoa, että Suomen maajoukkueen menestys nojaa pitkälti Kuortaneella tehtyyn työhön. Viime kauden raamikkaasta sakista liki kaikki ”vietiin” liigajoukkueisiin, joten nyt on uusien vastuumiesten vuoro nousta esiin. Ja muutamia suurlupauksia sakissa onkin, kuten LeKiä vastaan loistaneet Atte-Elias Puholainen ja Eemi Pöllänen. Joukkuetta valmentaa italialainen Manlio Puxeddu, joka oli lentisliiton valinta tärkeälle paikalle. LeKiä vastaan kuitenkin Puxeddu oli nuorisomaajoukkueen turnauksessa, jonne meni muutama joukkueen avainpelaajistakin. Kuortaneen kapellimestarina oli lentisväelle kovin tuttu mies eli Jokke Lindberg.

LeKi avasi ottelun samalla seitsikolla, millä Kyyjärveä pistettiin nokkaan. Ensimmäisissä palloissa kuortanelaiset panivat ankarasti hanttiin, mutta tilanteesta 11 – 10 Kuortaneelle alkoi Kisan vyöry kohti erävittoa. Kasper ”Moukari” Pennanen oli avauserän lopussa aivan liian järeä iskijä nuorille vastustajille ja näin Kisa rallatteli selkeään erävoittoon.

Toisen erän kässäri oli sikäli erilainen, että Kisa meni ex-kotisalissaan pelanneen Tuomas Siirilän piiskaamana selkeään johtoon heti alussa. Kuortane kiri 10 – 10-tilanteeseen, mutta sitten LeKi lisäsi kaasua ja karkasi. Jyri Niemi otti hyviä puolustuspalloja ja helpot välipallot libero hoiti isolta alueelta varmuudella passari Kasssu Luostarisen taitaviin hyppysiin. Keskipeli oli kaiken aikaa LeKin komennossa, Sten Kruuda ja Teemu Koivunen tekevät pelistä toiseen laatutyötä sentterinä. Sale Silpo uurasti kaksi erää hakkurina, ehkä eilinen mahtiesitys inan painoi Salen kroppaa, mutta kun tarvittiin isoa pistettä, tuli se taas kipparin kourasta.

Päätöserään LeKi muokkasi hiukan koostumuksiaan, kun itse asiassa 2. erän lopulla ruutuun tullut O-P Palomäki jatkoi seitsikossa ja Koivunen korvasi hakkurina Silpon. Erän aikana myös Jukka Lehti ja Tomi Perkiö tulivat ruutuun tuomaan tuoreutta. Erä eteni pisteen parin kaulalla puoleen ja toiseen. Perkiön, Koivusen ja Pennasen lyönneillä LeKi sai kaksi ottelupalloa 24 – 22-tilanteessa, mutta ne Kuortane klaarasi ja meni jopa 25 – 24-johtoonkin. Pennanen löi Kisan tasoihin, sen jälkeen vastustaja töpeksi Kisalle pinnan ja ottelupallon tinttasi hakkurin tontilta kelpo mies Kuljusta eli Teemu Koivunen.

– Kun katsoo LeKin 1-sarjahistorian vieraissa pelattuja tuplaviikonloppuja, niin kuuden pisteen saldoa ei taida löytyä miltään kaudelta. Ollaan siis tyytyväisiä, tulosurheiluahan nämä pelit ovat, Jani Huurne tiivisti osuvasti asian ytimen.

– Niemen nJyriä pitää kehua, hän pelasi loistavan viikonlopun. Stefa Kruuda pitää myös tasonsa pelistä toiseen, nosti Huurne kaksi onnistujaa esiin.

Tilasto ylistää libero-Niemen vastaanottopelaamista: 18 syöttöä tuli miehelle ja syötöt nousivat 83 prossan tarkkuudella!!! Moukari-Pennanen teki 16 pojoa saldolla +9 ja Stefa Kruuda 10/+6.

Kuusi pistettä lisää tekee LeKille hyvää, kun katsotaan sarjataulukkoa, jossa Kisa on nyt kolmas. Jokainen tikki on tärkeä tämän vuoden sarjassa. Moni laatusakki jää keväällä pleijaripaikan ulkopuolelle, mutta yksi niistä ei ole LeKi, toivoo ja uskoo RRRRR.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Joulukuu   »
Kategoriat