Esittely
Ottelutilastot
Aitolahden Riento - LeKi
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 18:00 Hervannan vapaa-aikakeskus, Tampere
29
Mar

Ennakkoinfo


Ottelu siirretty aiemmaksi. Alkuperäinen pekipäivä oli su 2.12. Klo 16. Uusi pelipäivä to 29.11. Klo 18. Pelipaikka Hervannan vapaa-aikatalo.

Lempäälän Kisan kausi miesten 1-sarjassa jatkuu jo torstaina 29. marraskuuta. Edellisestä pelistä on vasta neljä päivää, kun lauantaina 24.11. Kisa kaatoi Napapiirin Palloketut Hakkarissa. Runkosarjan ainoassa viikkopelissä LeKi saa vastaansa tamperelaisen Aitolahden Riennon. Ottelu alkaa kello 18 Hervannan vapaa-aikatalolla.

Kisa ja AitRi kohtasivat jo kertaalleen Lempäälässä. Tuolloin kotijoukkue oli parempi erin 3-1. LeKi lähtee myös vierasotteluun ennakosuosikkina sarjataulukkoa silmäillessä: Kisa on sarjassa viides ja Riento sijalla 13 eli sarjan viimeinen.

LeKillä on 11 pelistä 23 pistettä. Alla on kaksi voittoa putkeen NaPasta ja JyLestä, mitä ennen LeKi hävisi sarjakakkoselle Iskulle. AitRi ei ole vielä onnistunut avaamaan kolmen pisteen voittotiliään: 11 pelistä yksi 3-2 voitto JyväsLentiksestä ja pisteitä yhteensöä kolme. Marraskuussa AitRi on kärsinyt vammoista, kun avainpelaajista Henri Laine ja Ossi Mäkinen ovat olleet poissa.

Otteluennakko


Ennakko: 29.11. AitRi-LeKi

Mitä: 1-sarjaa Aitolahden Riento –Lempäälän Kisa

Missä: Hervannan vapaa-aikatalo, Tampere

Milloin: torstaina 29.11. klo. 18

Edelliset kohtaamiset: 7.10. LeKi-AitRi 3-1

Kauden ensimmäinen kakkoskohtaaminen minkään joukkueen kanssa, kun Kisa ja AitRi pelasivat jo kertaalleen Lempäälässä lokakuussa. LeKi ei ole vielä pelannut Karhulan Veikkoja vastaan, mutta nyt siis luvassa tamperelaisten kohtaaminen jo toistamiseen. Viime pelissä LeKi voitti 3-1, mutta Riento laittoi hyvin kampoihin ja teki pelistä ajoittain hyvinkin tiukan.

Lähtökohta: LeKi lähtee peliin ennakkosuosikkina. Sarjataulukossa LeKi on viides, AitRi puolestaan viimeinen eli sijalla 13. LeKillä on 11 pelistä 23 pistettä. Alla on kaksi voittoa putkeen NaPasta ja JyLestä, mitä ennen LeKi häviö sarjakakkoselle Iskulle. AitRi ei ole vielä onnistunut avaamaan kolmen pisteen voittotiliään: 11 pelistä yksi 3-2 voitto JyväsLentiksestä ja pisteitä yhteensä kolme. AitRilla oli viimeksi vapaa viikonloppu, sitä ennen se vieraili Itä-Suomessa, josta saldoksi tuli nolla erävoittoa Hurmokselta ja Mahdilta.

Pääpointti: Viikkopelin rasitukset. Kun puhutaan 1-sarjasta, ei ammattilaisia joukossa ole. Pelaajista lähes kaikki käyvät joko töissä tai opiskelevat, minkä vuoksi täysi tuoreus keskellä viikkoa pelatessa tuskin onnistuu. Se voi myös vaikuttaa joidenkin pelaajien pääsemiseen peliin. Se kumpi onnistuu lataamaan itsensä paremmin ja työntämään arjen sivulle, on niskan päällä henkisesti.

Kokoonpanot: NaPa-pelissä passari Kasimir Luostarinen palasi kuusikkoon. Hakkuripelissä Anssi Vesanen ja Sauli Silpo ovat pelanneet koko lailla puoliksi ottelut viime aikoina, NaPaa vastaan Vesanen aloitti ja Silpo lopetti. Jyri Niemi palaa LeKin kokoonpanoon. Viime AitRi-pelissä Silpo oli Kisan kovin syömähammas 19 pisteellä.

AitRi on marraskuussa kärsinyt loukkaantumisista, kun Henri Laine ja Ossi Mäkinen ovat olleet poissa, eikä heidän pelikunnostaan ole tietoa. Itä-Suomessa myös pelaajavalmentaja Ahti Viita loukkaantui. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisen yleispelaajaosaston AitRi kentälle marssittaa. Hakkuri Aleksi Rantanen on ollut ryhmän valopilkku, nuori mies pelaa läpimurtokauttaan. Passareista Juusot Rautakorpi ja Paananen ovat kantaneet melko tasaiseen vastuuta, LeKi-vieraspelissä aloittava linkooja oli Paananen.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kisa oli tilastollisesti parempi hyökkäyspelissä ja virhekurissa. Luvassa lienee kuitenkin tasainen peli, sillä viime kohtaamisessa nostot, torjunnat ja syöttöpeli olivat hyvin tasoissa.

LeKin kokoonpano
AitRin kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Kasimir Luostarinen. Passari oli vahva etenkin syöttö- ja torjuntapelissä NaPaa vastaan, mikä ei ole passareille tyypillistä. Keskipeli löytyy koko ajan paremmin Teemu Koivusen ja Sten Kruudan kanssa.

AitRi: Joni Veripää. Liukas libero on varsinainen sähikäinen, joka pystyy huimiin puolustuksiin. Puolustuspeli vahvempaa kuin nostopeli. Tärkeä palanen AitRin uhrautuvaa puolustuspeliä takakentän johtajana.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

Otteluraportti


LeKi vyöryi AitRin yli

LeKi nappasi maukkaan ja puhtaan 3-0 (25-18, 25-19, 25-12) voiton Aitolahden Riennosta. Erityisen makean täydestä pistepotista tekivät aina vaikean viikkopelin kirouksen murtaminen ja paikallistaiston kääntäminen. Samalla Kisa sai ansaitun vapaan viikonlopun ennen syyskauden viimeistä tuplaviikonloppua.

Kisa lähti peliin seitsikolla Jukka Lehti, Anssi Vesanen, Kasper Pennanen, Tuomas Siirilä, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. Kasimir Luostarinen puuttui tänään matkasta, ja flunssainen Teemu Uusitalo oli huoltohommissa. Vaihtopelaajista Jonne Haavisto tuli upeasti sisään kolmannen erän lopussa syöttämällä kaksi ässää ja passaamalla erän hienosti loppuun. Myös Tomi Perkiö tuli päätöserän lopussa kehiin, sai hyvät syötöt ja kävi taas merkkauttamassa 100 prosenttia nostosarakkeeseen.

AitRi lähti seitsikolla Juuso Rautakorpi, Aleksi Rantanen, Arttu Moisio, Aku Seppälä, Matias Becker, Jukka Katila ja Joni Veripää. Avainpelaajista Henri Laine ja Ossi Mäkinen olivat yhä pois, ja Ahti Viita ei ollut pelaajana tällä kertaa. Nestori Miika Heikkinen tuli Beckerin tilalle toiseen erään, ex-LeKi Keijo Rantala kävi nostopuuhissa ja Olli Kanerva ja Juuso Paananenkin kävivät kentällä.

LeKi oli kahdessa avauserässä alussa tappiolla, ja AitRin nostopeli toimi alussa hienosti. Kisa kuitenkin sai itsensä lämpiämään ja meni joka erässä menojaan. Etenkin kolmas erä oli upeaa tykitystä, jossa irti pässyt Haavisto siivitti Kisan huippulentoon.

Päivän erikoiset: libero Jyri Niemellä oli hieman lämmittelyvaikeuksia. Hän oli kaksi erää vaihtopenkillä tumput kädessä. Ja ottelupallossa Sten Kruuda pyrki skägällä yllättämään kaikki, mutta se ei aivan tuottanut tulosta, kuten videolta alta näkee. Yleisöä oli 51, ja LeKi-raati valitsi parhaiksi pelaajiksi Kisan oivan passarin Jukka Lehden ja AitRin monipuolisen yleispelaajan Arttu Moision.

Kisalla on kevätkautta jäljellä kaksi peliä: 8.12 KaVe kotona ja 9.12. Jymy vieraissa.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Toukokuu   »
Kategoriat