Esittely
Ottelutilastot
LeKi - Maaningan Mahti
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 17:00 Hakkarin liikuntahalli
4
Mar

Ennakkoinfo


LeKi saa vastaansa viime vuosien kestomenestyjän Maaningan Mahdin. Mahti on tällä hetkellä sarjassa toisena (tosin pelaa lauantaina vielä TUTOa vastaan). Ainoa tappio alkukaudesta on Karelian Hurmokselle.

LeKi kohtasi perjantaina Suomen Cupissa VaLePan. Kisa ei mahtanut muutamia hetkiä lukuun ottamatta mitään, VaLePa vei pelin 3-0 ja jatkaa Cupin puolivälieriin.

LeKille Mahti on ollut iso kanki kaskessa. Viimeiseen kolmeen kauteen ei LeKi ole onnistunut savolaisia voittamaan. Joko olisi aika?

Otteluennakko


Ennakko: 4.11. LeKi–Mahti

Mitä: 1sarjaa Lempäälän Kisa – Maaningan Mahti

Missä: Hakkari

Milloin: sunnuntai 4.11. klo. 17

Hakkarissa mennään taas! Lentopallon ystävät saivat perjantaina superherkkua, kun VaLePan liiganippu näytti lentopallon pelaamisen mallia Olli Kunnarin johdolla. Taas on luvassa tasokasta pallon lyömistä, kun viime kausien kiistakumppanit kohtaavat kärkipään kamppailun merkeissä.

Lähtökohta: Kärkiottelu. LeKillä on sarjassa viiden pelin voittoputki, ja Mahti on sarjakakkonen ennen lauantain otteluita. Tärkeistä pisteistä siis pelataan. Kisa kohtasi perjantaina Cupissa VaLePan, jolle hävisi 3-0. Mahti puolestaan pelaa sunnuntaina TUTOa vastaan. Molempien viimeisin tappio 1-sarjassa on syyskuulta.

Pääpointti: Henkinen voima. Mahti on ollut LeKille lyömätön lukko viimeisen kolmen kauden ajan. Kahdeksan viime peliä on päättynyt Mahdin voittoon. LeKillä on kuitenkin paljon uusia pelaajia, joille Mahti ei näyttäydy samanlaisena mörkönä. Vaihtuuko valta viimein?

Kokoonpanot: LeKi saa takaisin Anssi Vesasen, joka ei ollut VaLePa-pelissä. Sauli Silpo tykitteli hurjilla tehoilla. Nostopeli ei ymmärrettävästi VaLePaa vastaan ollut aivan parasta, mutta puolustuspelissä LeKi osoitti osaamisensa. Myös muutama maukas 6-paikan hyökkäys tuli Tuomas Siirilältä.

Mahti on viime kaudesta uusiutunut jonkin verran, kun kokeneiden miesten ja superjunnujen tilalle on tullut nuorta voimaa. Passipeliä pyörittää Lekasta tullut nuori Lasse Jäntti yhdessä kokeneen Jyrki Meriruokon kanssa. Yleispelaajina Antti Karttunen ja Eelis Karinen saavat paljon ruokaa, ja Tuomas Tervonen jatkaa hakkurina. Laitavoimassa Mahti on aivan sarjan eliittiä.

LeKin kokoonpano
Mahdin kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Jyri Niemi. Otti maukkauta puolustuksia VaLePa-pelissä, ja parantaa koko ajan. Ohjaa peliä vahvasti ja antaa tarvittaessa tarkat passit.

Mahti: Antti Karttunen. Ollut alkukauden tärkein mahtimies otteluraporttien ja pisteiden valossa. Isossa roolissa jälleen, tarvitsee tulitukea muilta.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä. Mahdollisesti myös Mahti lähettää omaa liveä.

MAHDIN ENNAKKO


Artikkelin pääkuva: Antti Raunio

Otteluraportti


LeKi kaatoi viimein Mahdin – Siirilä-show villitsi Hakkarin!

LeKi kaatoi viimein Mahdin – Siirilä-show villitsi Hakkarin!

Kahdeksan peliä se kesti. Nimittäin Maaningan Mahdin niskalenkki Kisasta. LeKi nousi kuilun partaalta lopulta voittoon katkaisten Mahdin riemukulun. Lopulta Kisa vei sarjakärjeltä kaksi pistettä erin 3-2 (21-25, 27-29, 25-13, 25-21, 15-8) ja jatkoi sarjapelien voittoputkea kuuteen!

Aloituskokoonpanot: LeKi starttasi samalla ryhmällä kuin VaLePaa vastaan: Kasimir Luostarinen, Sauli Silpo, Kasper Pennanen, Tuomas Siirilä, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. Anssi Vesanen teki kauden debyyttinsä, kun tuli kahden erän jälkeen Silpon paikalle hakkuriksi. Jukka Lehti ja Niilo Nurmi olivat auttamassa farmijoukkue Pälkänettä 2-sarjassa.

Mahti aloitti seitsikolla Lasse Jäntti, Lasse Räisänen, Antti Karttunen, Eelis Karinen, Tuomo Ikonen, Juha Räsänen ja Simo Näkki. Teemu Silventoinen pelasi loppupelin liberona, Jyrki Meriruoko kävi auttamassa passipelissä, Severi Kupari tuli keskelle neljännessä erässä ja Tuomas Tervonen korvasi pelin edetessä Räisäsen hakkurina.

Ratkaisun kohta: Kaksi erää meni vierailijalle, vaikka Kisalla oli saumat 3-1 voittoon: toisessa erässä oli kaksi eräpalloakin. Pitkänt auon jälkeen vastaanotto parani Jyri Niemen johdolla, ja verkolla Kisa oli selvästi vahvempi. Tuomas Siirilä pelasi kolme erään huimalla tasolla: 18/+14! Kaikkiaan mies paukutti 28 pistettä!

Mitä seuraavaksi: Kisa kohtaa ensi lauantaina vieraissa Rantaperkiön Iskun. Sarjassa Kisa on nyt neljäntenä kärkipään ollen aivan parin pinnan sisällä. Mahti jatkaa kärjessä, sillä on jo kymmenen peliä pelattu.

– Yleisö oli tänään upeasti mukana, se tuo aina hienon fiiliksen. Kun saatiin vastaanotto nousemaan, olimme selvästi parempia, tuumi LeKin parhaana palkittu Jyri Niemi.

LUE TARKEMPI OTTELUN KULKU OTTELURAPORTISTA

OTTELUSIVULTA ennakko, raportti, tilastot, palkinnot ja haastattelut

OTTELUSIVU

Ottelupallo:

Artikkelin pääkuva: Marko Panu. Kuva VaLePa-pelistä, Tuomas Siirilä antoi pallolle kyytiä molemmissa koitoksissa.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Huhtikuu   »
Kategoriat