Esittely
Ottelutilastot
Rantaperkiön Isku - LeKi
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 17:00 Pyynikin palloiluhalli, Tampere
10
Mar

Ennakkoinfo


Tulevana viikkona Lempäälän Kisa on tositoimissa lauantaina. Silloin matka taittuu pohjoiseen naapuriin Tampereelle, kun vastassa on sarjan kärkipäässä keikkuva Rantaperkiön Isku. Ottelu pelataan Pyynikin palloiluhallissa kello 17.

Viime viikolla LeKi otti riemukkaan voiton sarjakärki Mahdista ja taisteli Cupissa VaLePaa vastaan, muttei mahtanut paremmalleen mitään. Vastus jatkuu kivikovana, Iskua pidetään suosikkeina nousemaan takaisin Mestaruusliigaan, josta joukkue pudottautui viime kauden päätteeksi. Isku voitti viime sunnuntaina Kuortaneen 3-0 ja hävisi LeKin tavoin Cupissa, Hurrikaani oli parempi erin 3-0.

Sarjassa LeKi on neljäs ja Isku kolmas. Molemmilla pelejä on kahdeksan, Iskulla koossa 21 pistettä ja LeKillä 18. Mahti jatkaa kärjessä, 10 pelistä 24 pistettä. Sarjakakkonen Hurmos on koonnut 8 pelistä myös 21 pistettä. Viidentenä oleva KyKy on aivan nelikon iholla: kahdensa peliä ja 17 pistettä.

LeKi ja Isku eivät ole koskaan kohdannut virallisessa sarjapelissä. Kun Kisa pelasi 2-sarjaa, joukkueet olivat vastakkain Suomen Cupissa. Iskun 2-joukkueen kanssa LeKi pelasi muutaman kauden 1-sarjassa samaan aikaan. Tuttuja pelaajia Iskusta löytyy paljon: usea nuori edusti ennen 2-joukkuetta, LeKissä puolestaan ovat pelanneet Matti Hietanen, Simo Puttonen ja Eetu Rantanen. Ex-iskulaisia Kisassa ovat Kasimir Luostarinen, Sauli Silpo, Jukka Lehti, Anssi Vesanen, Sten Kruuda, Ossi Vesanen, OP Palomäki ja Teemu Koivunen. Tapani Nyström valmensi Iskun SM-kultaan 1988. Voidaan siis jo puhua mehukkaasta paikallispelistä!

Joukkueet ovat kohdanneet muutaman kerran harjoituskaudella. Pelit ovat olleet tasaisia, Isku on ollut lopulta hieman edellä harkkapeleissä.

Otteluennakko


Ennakko: 10.11. Isku-LeKi
08. marraskuun 2018
Ennakko: 10.11. Isku-LeKi

Mitä: 1-sarjaa Rantaperkiön Isku – Lempäälän Kisa

Missä: Pyynikin palloiluhalli, Tampere

Milloin: lauantaina 10.11. klo. 17

Joukkueet kohtaavat historiansa ensimmäisen kerran sarjapelissä. LeKi on pelannut Iskun 2-joukkuetta vastaan, ja kohdannut Iskun edustusjoukkueen Suomen Cupissa ja harjoituspeleissä, mutta tosissaan kolmesta sarjapisteestä eivät joukkueet ole vielä koskaan mitelleet. Syykin on selvä: Isku on yksi historian menestyneimpiä liigaseuroja, eivätkä joukkueet ole ennen siis olleet samalla sarjatasolla. Isku joutui kuitenkin viime kauden jälkeen pudottautumaan 1-sarjaan taloudellisten syiden vuoksi.

Lähtökohta: Taas voidaan puhua kärkikamppailusta. LeKi kaatoi viime sunnuntaina sarjakärki Mahdin ja on sarjassa neljäs. Isku puolestaan voitti Kuortaneen ja on kolmas. Eroa on kolme pistettä, joten kyseessä klassinen kuuden pisteen kamppailu. Sarjan kärki on huipputasainen, viisi ensimmäistä ovat vain pisteiden päässä toisistaan. Molemmilla on sarjassa mukava voittoputki päällä, LeKillä kuusi ja Iskulla kolme peliä. Cupissa molemmat kaatuivat liigajoukkueille 0-3. LeKi on kärsinyt tappiot TuTolle ja Hurmokselle, Iskun ainoa häviö on Hurmokselle.

Pääpointti: Henkinen kantti. Molemmat tuntevat toisensa läpikotaisin, niin paljon tuttuja pelaajia on kentällä. Joukkueet ovat myös harjoitelleet ja pelanneet jonkin verran yhdessä. Kun kyseessä on vielä paikallispeli, ei matkarasitus astu rooliin. Iskulla on etulyönti kotikentän ja isomman harjoittelumäärän kautta. Armeijassa olevien iskulaisten kohdalla tilanne on hieman vaikeampi. Molemmille itseluottamus huipussa viime aikojen esitysten myötä, joten henkinen voima ja sitä kautta kovemmat suoritukset 20 pisteen päällä ratkaisevat.

Kokoonpanot: Anssi Vesanen pelasi Mahti-pelissä kauden ensimmäiset pallonsa. Vielä ei Anssi aivan parhaassa kunnossa ole, mutta parantaa päivä päivältä. Tuomas Siirilä takoi hurjat pisteet tauluun, ja nostanut tasoaan viime aikoina entisestään. Jukka Lehti sai pelituntumaa farmijoukkue Pälkäneessä ja on taas astetta valmiimpi. Loukkaantumisia LeKillä ei ole. Lekiläisistä kaikiaan kahdeksalla pelaajalla ja valmentaja Tapani Nyströmillä on Isku-taustaa.

Iskulla on laaja rinki, josta ammentaa. Uusimpana yhdysvaltalainen keskitorjuja Timothy Lourich liittyi ryhmään. Osa Iskun nuorista on armeijassa, mikä voi vaikuttaa pelikokoonpanoihin. Aleksi Mutka siirtyi alkukaudesta Hurrikaaniin lainalle. Liberona Niko Lintulan poissaollessa on ollut ex-LeKi Simo Puttonen. Puttosen liberointi on avannut toiselle ex-LeKille Eetu Rantaselle näyttöpaikkoja yleispelaajana. Matti Hietanen ei ole ollut joka pelissä mukana, mutta lienee paikallispelissä askissa. Joel Laakso on sarjan parhaita passareita, ja hakkuri Paavo Korhonen on kehittynyt hurjasti ja saanut paljon vastuuta. Iskun valmentaja Oskari Muurisella käytössä sarjan levein ja monipuolisin materiaali.

LeKin kokoonpano
Iskun kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Teemu Koivunen. Usean kauden Iskussa pelannut keskipelaaja palaa Pyynikille. On löytänyt syöttöönsä tuttua jenkaa ja vahva torjuntapelissä, kuten aina.

Isku: Simo Puttonen. Viime kauden LeKin avainpelaaja noussut Iskussa kapteeniksi ja luottohevokseksi. Joko yleispelaajana tai liberona. Takuuvarma suorittaja vähillä virheillä.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

Otteluraportti


Lempäälän Kisa kohtasi historiallisessa sarjapelissä Rantaperkiön Iskun. Yli 30 vuotta liigassa putkeen pelannut Isku kohtasi Kisan ensi kertaa sarjaottelussa. Entuudestaan joukkueet olivat pelanneet vain harjoituspelejä ja Suomen Cupissa kerran, kun LeKi pelasi vielä 2-sarjaa. Ensimmäisen keskinäisen voiton nimiinsä kirjautti lopulta Isku erin 3-1 (25-14, 25-22, 19-25, 25-20).

LeKi lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen ja Jyri Niemi. Vesaselle peli oli kauden ensimmäinn avauskokoonpanossa. Vaihtopelaajista Sauli Silpo korvasi Vesasen toisessa erässä ja Tomi Perkiö tuli joka erässä kehiin, ja päätti kolmannen erän ässäsyöttöön.

Isku lähetti alkuun seitsikon Joel Laakso, Paavo Korhonen, Rami Rekomaa, Tim Lourich, Matti Hietanen, Eetu Rantanen ja Simo Puttonen. Ilari Toimela ja Nico Nurmesniemi pelasivat yleispelaajina pitkät pätkät.

Kisa johti jokaista erää, ja ajoittain pelasi todella vahvasti. Viidenteen erään venyttäminen ei ollut kaukana, Isku tuli 10-6 tappiosta vielä voittoon neljännessä erässä. Vastapainona Isku sai useita syöttöputkia, ja hyökkäyspelistä puuttui paras terä. Kaukana Kisa ei Iskusta ollut, ja parhaillaan hallitsi peliä selvästi. Tasaisuus ja puolustuspeli käänsivät pelin lopulta kotijoukkueelle.

Kasper Pennanen ja Tuomas Siirilä merkkauttivat molemmat 14 pistettä. Isku puolusti vahvasti, libero Simo Puttonen johti kenttäpuolustusta isännän ottein. Hakkuri Paavo Korhosta LeKi ei saanut kuriin, ja oikeuteusti 19 pisteen euralainen pokkasi parhaan pelaajan pystin Teemu Koivusen kanssa.

– Tänään jalat olivat kyllä tahmeat. Korhonen oli kakkospaikalla vaikeasti pideltävissä, tuumi Kisan Tuomas Siirilä.

– Keväällä katsotaan sitten uudestaan, missä mennään. Silloin ne isot pelit pelataan, Anssi Vesanen suuntasi katseensa jo tulevaan.

Sarjataulukossa LeKi on pelin jälkeen sijalla viisi ja Isku puolestaan nousi sarjakärkeen. Joukkueiden välinen keskinäinen ero on nyt kuusi pistettä, joten kärki on yhä todella tasainen. Kisan kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina. LeKi palaa kotisaliin, kun uusvanhan tuttavuus Jyväskylästä tulee vierailulle: JyväsLentis on uusi tuttavuus, joskin lähes koko Liikunnan Riemun joukkue siirtyi JyLe-paitaan. JyLe on sarjassa sijalla yhdeksän, tänään joukkue hävisi kotonaan Karhulan Veikoille.

LUE TARKEMPI OTTEKUN KULKU OTTELURAPORTISTA

Ottelusivulla tilastot, ennakot ja kaikki pelistä koottuna

OTTELUSIVU

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Huhtikuu   »
Kategoriat