Esittely
Ottelutilastot
LeKi - VaLePa
2018-2019 - Miehet - Suomen Cup
Klo 19:00 Hakkarin liikuntahalli
2
Mar

Ennakkoinfo


VaLePa marsittaa Lempäälään Suomen seuralentopallohistorian kovimman joukkueen: MM-kisoissa pelasivat Niko Suihkonen, Mikko Esko, Uurpo Sivula ja Markus Kaurto. Daniel Jansen Van Doorn edusti MM-kisoissa Kanadaa. Olli Kunnari on legenda, libero Alan voitti aikoinaan MM-kultaa Brasiliassa ja hakkuri Arvis Greene noussee maailman huipulle lähivuosina.

Huippuottelu pelataan Hakkarin liikuntahallissa perjantaina 2.11. klo. 19. Lisäksi Kisa kohtaa sunnuntaina kotisalissaan paikallisvastus Aitolahden Riennon. (Aluksi sovittu pelipäiväksi 5.10. mutta peli siirrettiin myöhäisemmäksi.)

Lempäälän Kisan ja VaLePan välinen Suomen Cupin ottelu striimataan livenä Lempäälän-Vesilahden Sanomien tekemänä. Ottelu alkaa kello 19. Jos et pääse paikalle, voi ottelua seurata ilmaiseksi livenä täältä:

https://livestream.com/accounts/10576586/events/8437528

Ottelun selostaa Juha Raunio.

Otteluennakko


LIPUT

Aikuiset: 7 €

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varuspalvelusta suorittavat, rekisteröidyt pelaajat: 5 €

Lapset alle 12v: 0 €

*Näyttämällä lipunmyynnissä OmaSäästöpankin pankikorttia, saat 2 € alennusta ottelulipusta! Upean mahdollisuuden tarjoaa LeKi-lentiksen yhteistyökumppani OmaSäästöpankki Lempäälä!

Kausikortilla pääsee sisään.

LIVESEURANTA

LENTOPALLOLIITON LIVESEURANTA

LEMPÄÄLÄN-VESILAHDEN SANOMAT TELEVISIO ELI STRIIMAA OTTELUN VERKKOSIVUILLAAN, JA PELIÄ VOI SITÄ KAUTTA SEURATA ILMAISEKSI. Selostus Juha Raunio. LeKi ei lähetä omissa kanavissaan erikseen livestriimiä.

ENNAKKO

Ennakko: 2.11. LeKi–VaLePa Suomen Cup

Mitä: Suomen Cupin 1. kierroksen ottelu LeKi–VaLePa

Missä: Hakkari

Milloin: perjantaina 2.11. klo. 19

Tästä ei mene enää isommaksi. Lempäälään saadaan harvinaisen kovalaatuisia vieraita, kun Vammalan Lentopallon bussi kaartaa pihaan. Hallitseva Suomen mestari, hallitseva Suomen Cupin voittaja, viime vuonna Mestarien liigaa. Tänä vuonna portit kuninkuussarjaan eivät auenneet, mutta nimilista on hurjaa luettavaa. Cup on kuitenkin aina täynnä yllätyksiä, kuten koettiin Karelian Hurmoksen pudottaessa Savo Volleyn. Yksi peli ratkaisee. Ja siinähän voi käydä miten tahansa!

Lähtökohta: LeKi pääsee peliin mukavassa voittoputkessa, alla viisi sarjapeliä ja yksi Cup-voitto. Itseluottamusta nosti viime sunnuntain murskavoitto VaLePan 2-joukkueesta 1-sarjassa 3-0. VaLePa puolestaan on Mestaruusliigassa kolmantena, tosin pelejä vähemmän kuin kahdella edellä olevalla. Viime pelissä kaatui Etta, mutta sitä ennen joukkue hävisi Savolle. Mestarien liigassa joukkue tippui BBSK Istanbulille. VaLePan alkukausi on ollut hieman repaileinen, kun joukkue saatiin kokoon vasta vähän ennen sarjan alkua.

Pääpointti: Sarjatason ero. On selvää, että liigajoukkue on selvä ennakkosuosikki. Kun puhutaan vielä VaLePan tasoisesta ennakkosuosikista, niin ei pitäisi olla epäselvyyttä, kuka pelin voittaa. Mutta. Kisa pääsee peliin puhtaalta pöydältä, voi ottaa rauhassa kovaakin riskiä ja lähteä yllättämään. Toki riskinkin pitää onnistua, jos se epäonnistuu, saa VaLePa helpon iltapuhteen. Mutta kuten Savo antoi esimerkin, ylimielisesti ei voi liigaryhmäkään lähteä, muuten on pian hikiset paikat.

Kokoonpanot: LeKi pääsee peliin käytännössä parhaalla rosterillaan. OP Palomäki on poissa työkiireiden vuoksi. Avausseitsikko on viime peleissä stabilisoitunut, kun Sauli Silpo on ottanut hakkurin tontin ja Teemu Koivunen toisen keskipelaajan paikan. Kisan yleispelaajat Tuomas Siirilä ja Kasper Pennanen ovat kovassa vireessä, ja uhkuvat näyttöhaluja liiga-agenttien tarkkaillessa. Tuomas saa extrapotkua, kun verkon toisella puolella on isoveli Tommi.

VaLePalla on mistä valita. Suomen MM-kisajoukkueessa pelasivat Mikko Esko, Markus Kaurto, Tommi Siirilä, Urpo Sivula ja Niko Suihkonen. Olli Kunnari on kuudes suomalaistähti. Ja tietenkin ex-lekiläinen passari Arttu Lehtimäki. Heidän lisäkseen VaLePalla on huippuluokan ulkomaalaiset: Kanadan MM-kisajoukkueen keskari Daniel Jansen Van Doorn, Ruotsin maajoukkuetähti, yleispelaaja Erik Sundberg, Brasilian paidassa aikoinaan MM-kultaa voittanut 38-vuotias libero Alan sekä tulevaisuuden supertähti, yhdysvaltalainen pomppukone, hakkuri Arvis Greene.

Mielenkiintoista on, keitä serbivalmentaja Radovan Gagic peluuttaa. Lähteekö hän varman päälle ykkösryhmällään, vai saavatko esimerkiksi Sundberg, Suihkonen ja Lehtimäki peliaikaa?

LeKin kokoonpano
VaLePan kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Tuomas Siirilä. Pelannut vahvan alkukauden, ja uhkuu varmasti näyttöhaluja veljeään vastan pelatessa. Kannattaa seurata miehen hyppysyöttöä ja kakkospuolen tykkejä!

VaLePa: Tommi Siirilä. Maajoukkuetähti, joka pelannut muun muassa Italiassa. Kannattaa kiinnittää katse yhteispeliin Mikko Eskon kanssa ja tappaviin patereihin.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä erikoisuutena Lempäälän-Vesilahden Sanomien lähettämänä striiminiä, selostuksesta vastaa Juha Raunio.

VaLePan tähdet Mikko Esko ja Urpo Sivula puhuvat VaLePan Facebook-sivulla kuluneesta viikosta ja tulevasta, ja puhuvat myös LeKi-kohtaamisesta.


Otteluraportti


Kisa esiintyi edukseen – VaLePan tulivoima oli kuitenkin liikaa

Lempäälän Kisa ei mahtanut paremmalleen mitään, kun Vammalan Lentopallo eteni Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. VaLePa otti omansa erin 3-0 (25-15, 25-19, 25-19). Kisa kuitenkin esitti 301-päiselle kotiyleisölleen, että myös kotipuoli osaa pelata ja haastoi kahdessa viimeisessä erässä liigaryhmän tosissaan.

LeKi lähti seitsikolla Luostarinen, Silpo, Pennanen, Siirilä, Kruuda, Koivunen ja Niemi. Vesasen veljekset olivat isolla kirkolla seuraamassa NHL-kiekkoa. VaLePa aloitti seitsikolla Esko, Nikula, Kunnari, Suihkonen, Rekomaa, Kaurto ja Alan. Arttu Lehtimäki korvasi Eskon avauserän lopulla ja pelasi loppupelin, ja Esko sai lepoaikaa.

Liiga- ja 1-sarjaryhmän ero tuli selväksi etenkin torjunta-, puolustus- ja lyöntipelissä. Kuvaava tilanne oli avauserässä, jossa Kisan Tuomas Siirilä pääsi hyökkäämään helpon pallon jälkeen nelospaikalta. Siirilä löi miljoonaa ristiin, ja aivan lopussa Markus Kaurto kurotti ja torjui lyönnin. 1-sarjassa hyökkäys olisi kuollut varmasti, mutta tänään VaLePan vahva torjunta oli liian paha pala LeKille.

LeKin päästyä avauserän jännityksestä, etenivät toinen ja kolmas erä tasoissa aina 19 pisteen tietämille, kunnes VaLePa nykäisi. Kisa saikin pelistä vahvan harjoituksen sunnuntaista Mahti-peliä varten.

– Meidän puolustuspelimme oli tänään hyvää, saimme palloja ylös vaikka vastassa oli näinkin kova hyökkäysjoukkue. Avauserä meni kyllä kauheaan jännitykseen. Harmitti kyllä, kun en veljeä vastaan päässyt pelaamaan, tuumi Kisan parhaana palkittu Tuomas Siirilä.

LeKin ykkösmies hyökkäyksessä oli Sauli Silpo, joka pelasi hirmutehoin 12/+11. Siirilä paukutti yhdeksän ja Pennanen kahdeksan pistettä. Jyri Niemi oli Kisan paras nostaja, ja Teemu Uusitalo pelasi mainiot takakentän vaihdot. Keskipelissä LeKi hävisi vammalalaisille, paremmalla vastaanotolla Arttu Lehtimäki pääsi pyörittämään monipuolista peliä. Rami Rekomaa tehtaili keskarina 13 pinnaa, parhaana palkittu hakkuri Aaro Nikula 15. Olli Kunnari oli loppuerin vaikeissa palloissa ylivoimainen, ja tappoi peräti 72 prosenttia passeistaan.

– Olihan sitä aika makeaa pyörittää peliä, kun on tollaisia miehiä lyömässä ja päättämässä hyökkäyksiä, VaLePa-passari Lehtimäki myhäili.

VaLePa kohtaa Cupin puolivälierissä Akaa-Volleyn. Kisan kausi jatkuu jo heti sunnuntaina Maaningan Mahdin saapuessa Hakkariin.

Erikoishuomiona mainittakoon, että Lempäälän-Vesilahden Sanomien lähettämä liveottelu keräsi peräti yli 500 katselukertaa! Peli tavoitti siis lähes 1 000 katsojaa!

LUE TARKEMPI OTTELUN KULKU:

Ottelusivulla haastattelut, palkinnot, tilastot ja kaikki muu

OTTELUSIVU

parhaat leki valepa

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Huhtikuu   »
Kategoriat